Mobila pentru familia ta

Sfaturi in amenajarea camerei pentru copii

         Camera copilului este cel mai important aspect pe care-I avem in vedere atunci cand ne propunem sa mobilam spatiul in care locuim.

        Mediul in care copiii cresc, se dezvolta si isi petrec cel mai mult timp, trebuie sa fie un univers cu o multitudine de aspecte care sa il bine dispuna, sa il destinda si sa ii ofere mediul propice dezvoltarii sale pe toate planurile.

         Gandindu-ne la nevoile copiilor, am decis sa va oferim cateva sugestii legate de modul in care trebuie aranjata camera si aspectele de care trebuie sa se tina cont.

                         ALEGEREA CULORILOR POTRIVITE

         Cel mai important lucru este alegerea culorilor;acestea nu trebuie sa oboseasca sau sa ingreuneze activitatea fizica sau intelectuala a copilului, trebuie sa bine dispuna,sa creeze armonie si sa aduca o nota vesela intregului spatiu; nu este indicata folosirea unei combinatii a mai mult de trei nuante,acestea pot distrage atentia si chiar pot deruta .

         Un lucru bun care va face fericit orice copil,este posibilitatea de a se putea implica in alegerea culorilor pe care o sa le folositi si a piesele de mobilier precum si in aranjarea acestora . 

                       ALEGEREA CORECTA A PIESELOR DE MOBILIER

 

            Varsta este primul criteriu in baza caruia trebuie ales mobilierul, pentru ca in functie de varsta mobilierul raspunde diferit nevoilor .

          Daca micutul dumneavoastra este plin de viata este recomandat sa achizitionati un mobilier compact  sa nu existe riscul desprinderii, spargerii sau detasarii vreunui corp, pentru a scoate din calcul situatia in care copilul ar putea fi ranit.

          Un lucru deosebit de important este sa NU asezati mobilierului inalt in zona patului,mai ales daca acesta nu este foarte stabil sau isi pierde foarte rapid stabilitatea sub actiunea unui zgomot sau a unei vibratii; acestui aspect trebuie sa-i acordati mare importanta deoarece in cazul unui cutremur sau a unui zgomot puternic ar putea cadea si ar putea duce la ranirea celui mic .

          Spatiul in care acesta isi rezolva temele,biroul propriu-zis,trebuie sa fie pozitionat in zona ferestrei pentru a putea beneficia cat mai mult de lumina naturala in momentul in care se pregateste pentru scoala. Biroul trebuie sa contina minim un sertar, un spatiu generos pentru depozitarea cartilor si caietelor,iar in partea superioara sa fie prevazut cu cateva etajere pentru asezarea diferitelor instrumente pentru uz scolar .

  

Lasa un comentariu