Mobila pentru familia ta
RSS

Postari pe blog de la '2016' 'iulie'

Alegerea saltelei potrivite si intretinerea acesteia

   Cu siguranta, fiecare dintre noi, am fost pusi in situatia in care trebuia sa facem o alegere in privinta saltelei ideale si, la fel de sigur, ne-am intrebat care sunt aspectele de care trebuie sa tinem cont pentru a lua decizia corecta.

   In primul rand trebuie sa avem in vedere dimensiunile patului pentru a incadra perfect salteaua ( subliniez acest aspect deoarece o saltea mai mica asezata pe o somiera mai mare este intr-adevar o problema care poate duce, in final, la degradarea totala a acesteia pentru ca, in mod firesc, nu va fi niciodata fixa, iar acest lucru este inestetic si, in primul rand, nesanatos, atat pentru noi, cat si pentru saltea)

   Alt aspect este cel legat de cerintele la care trebuie sa raspunda salteaua pe care dorim sa o achizitionam. In conditiile in care avem, de exemplu, probleme de sanatate, mai ales in sensul in care avem probleme cu pozitia coloanei vertebrale,salteaua va trebui sa nu puna in pericol sanatatea si sa nu agraveze, ci sa aduca un plus de confort si chiar sa corecteze anumite deficiente.

   Intotdeauna asteptarile pe care le avem de la un astfel de produs trebuie sa se afle in raport cu bugetul disponibil si sa alegem in functie de asta varianta convenabila pentru noi.

Pat si saltea

 

 

Iata cativa pasi simpli care trebuie urmati :

 •     Trebuie sa alegem salteaua OBIECTIV, gandindu-ne ca este o investitie pe termen lung, nu o cheltuiala inutila
 •     Inainte de achizitionare, salteaua trebuie "testata" – prin "testat" se intelege faptul ca este ideal sa ajungeti in magazin, unde saltelele sunt expuse, si sa va asezati in pozitia de dormit cel mai des folosita, astfel o sa vedeti exact daca este confortabila sau nu
 •     NU facem alegeri tinand cont de sugestiile altor persoane ( fiecare are nevoi diferite, prin urmare salteaua nu este un produs care sa fie potrivit pentru fiecare persoana- avem nevoie de o saltea care sa fie compatibila cu noi insine din punct de vedere al pozitiei de somn si a problemelor de sanatate (daca exista)

 

Tipuri de saltele:

 •      Saltele cu arcuri

Beneficii: foarte buna sustinere, confort, buna circulatie a aerului in interiorul saltelei, durabilitate in timp. Durata de viata si calitatea saltelelor cu arcuri  depinde de grosimea firului de sarma din otel dar si de numarul de arcuri prezent in saltea. 

 

 •      Saltele din spuma 

Beneficii: sustin coloana in pozitie corecta in timpul somnului, spuma profilata ofera sustinere adaptata fiecarei parti a corpului, ofera suport si permit miscarea naturala in timpul somnului, sunt hipo-alergenice, cu proprietati anti-microbiene.

 

 •     Saltele din spuma cu memory foam

Spuma cu memory foam este un material vasco-elastic, sensibil la caldura, care se adapteaza la temperatura corpului, reduce masiv necesitatea de a schimba pozitia in timpul noptii.

Beneficii: spuma cu memory foam se adapteaza la temperatura corpului si distribuie presiunea acestuia. Micsoreaza numarul miscarilor in timpul noptii si imbunatateste circulatia sangvina.

 

 •    Saltele din latex

Latextul este un material natural, anti-alergic, ce permite saltelei sa respire. Cu cat densitatea latexului este mai mare, cu atat salteaua va fi mai rigida.

Beneficii: circulatie foarte buna a aerului în interiorul saltelei, confort ridicat, detensionarea coloanei vertebrale, material rezistent, imbunatatirea circulatiei sangvine. 

 Saltea Latex Trieste

 

Cum sa intretinem salteaua pentru ca durata de viata sa creasca ?

 

Salteaua, fie ea ortopedica,superortopedica sau de oricare alt tip, necesita o ingrijire atenta.

Primul pas consta in achizitionarea unei huse de protectie pentru saltea.

Husa este un element foarte important, protejeaza salteaua de contactul direct cu pielea, astfel se elimina posibilitatea ca aceasta sa capteze microbi, praf, impuritati, se evita, in acest mod, orice contact direct cu diferite surse ce o pot deteriora. Husa se poate detasa foarte usor si se poate curata ori de cate ori este cazul fara a afecta salteaua.

 •      Salteaua trebuie ferita de umezeala
 •      Se evita cu desavarsire indoirea acesteia
 •      Trebuie asezata pe o suprafata dura si dreapta
 •      La un interval de 1-2 luni trebuie schimbata de pe o parte pe alta pentru cresterea duratei de folosinta si pentru a avea parte de fiecare data de un somn odihnitor