Mobila pentru familia ta

POLITICA DE RETURNARE (COMENZI ONLINE)

inapoi la Info Utile

·         In cazul in care se doreste returnarea produsului , renuntarea la cumparare si implicit primirea banilor inapoi, CLIENTUL poate aplica pentru procedura de retur a produselor in 14 zile, conform dispozitiilor Ordonantei de Urgenta nr.34/2014, privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

·         Termenul de 14 zile incepe sa curga din momentul in care consumatorul intra in posesia fizica a produselor.   

·         CONSUMATORUL, va trebui sa suporte costul aferent returnarii produselor in caz de retragere si a tuturor costurilor suplimentare. Costurile suplimentare reprezinta orice costuri (transport, livrare, diminuare a valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii calitatilor si functionarii produselor, taxe postale sau de orice alta natura) care urmeaza a fi suportate de consumator cu ocazia exercitarii dreptului de retragere. 

·         Returul produselor se face in magazinele/depozitele   STAER INTERNATIONAL SA care au livrat produsul  , in termen de 14 zile calendaristice de la data livrarii acestora.

·         CONSUMATORUL, va informa SOCIETATEA, inainte de expirarea perioadei de retragere , cu privire la decizia sa de retragere din contract alegand una dintre urmatoarele variante:

           a) de a folosi modelul de formular de retragere Formular Retragere de pe pagina cu comenzile clientului.

             Atentie! Formularul va fi vizibil pe site in limita celor 14 zile pentru fiecare comanda Livrata .

b) de a face orice alta declaratie neechivoca in care-si exprima decizia de retragere din contract , si pe care o va transmite electronic la info@staer.ro, sau prin curier la adresa :Staer    International SA Comuna Vanatori, DN 26 Galati - Barlad   Km 5 + 700,Jud.Galati;

·         SOCIETATEA va confirma intententia de retragere a  CONSUMATORULUI.

·         SOCIETATEA va rambursa toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului, nu mai tarziu de 14 zile de la data in care e informata cu privire la decizia    CONSUMATORULUI de a se retrage din prezentul contract, dar nu mai devreme de receptia cantitativa si calitativa a  bunurilor returnate .

·         Restituirea sumelor incasate,  se va face in numerar sau prin virament bancar

·         Data restituirii sumelor catre CLIENT este data la care se debiteaza contul SOCIETATII.

·         Atentie! Costurile aferente serviciului de curierat precum si costurile transportului produselor ce s-au livrat la adrese  in afara orasului , nu sunt returnabile.

·         Pot fi returnate produse care indeplinesc cumulativ conditiile de mai jos:

          a) nu depasesc termenul de 14 de zile de la data primirii;

          b) corespund specificatiilor tehnice mentionate in comanda;

          c) nu au facut obiectul unei comenzi speciale;

          d) nu au fost distinct personalizate la cererea consumatorului adica au fost executate dupa  specificatiile consumatorului (tapiterii personalizate pe anumite materiale si culori sau configuratii simulator 3D);

          e) nu prezinta urme de lovire sau deteriorare;

          f)  nu prezinta urme vizibile de uzura;

          g) ambalajul si etichetele de identificare ale produselor sunt integre; Eticheta exista si poate fi citita/scanata;

          h)  sunt insotite de accesoriile apartinand produsului;

          i) care au fost  comandate online si  care s-au ridicat direct din magazine.

·    Atentie! Nerespectarea conditiilor de mai sus, precum si punerea produsului, prin orice mijloc, intr-o stare necorespunzatoare repunerii in vanzare, duce la refuzul returului.

·    Produsele se returneaza in ambalajul original, insotite de  copie de pe factura fiscala si/sau bonul fiscal de achizitie, precum si documentatia in original ,aferenta  (fise tehnice, manuale de utilizare, documentatie tehnica, certificate de garantie si/sau conformitate).

·     Atentie! Pentru produsele ridicate de catre cumparator direct din magazin/depozit, intrucat se poate solicita punerea in functiune a acestora, respectiv cumparatorul are posibilitatea de a verifica produsul in mod direct, ca atare nu se aplica conditiile de retur prevazute in prezenta sectiune.

·         SOCIETATEA va suporta cheltuielile de retur, atunci cand returul produselor se datoreaza unor motive imputabile STAER INTERNATIONAL SA  

           Conditiile ce stau la baza refuzarii returului sunt:

          - CONSUMATORUL/CLIENTUL este persoana juridica (clientii cu personalitate juridica nu au dreptul sa denunte unilateral contractul, legislatia in domeniu referindu-se doar la persoanele fizice);

          - CONSUMATORUL/ CLIENTUL nu a notificat SOCIETATEA  cu privire la retragerea sa, in termenul legal .

          - CONSUMATORUL/ CLIENTUL a returnat SOCIETATII produse care nu indeplinesc conditiile pevazute mai sus.

·     În cazul în care nu se respecta conditiile de retur, SOCIETATEA nu va accepta returul. 

·    Nu se accepta retururi cu plata ramburs.

· ATENTIE! In cazul returnarii produselor ce prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgârieturi, lovituri, socuri electrice, componente sau accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, sau nu sunt in aceeasi stare in care au fost livrate catre CLIENT,  STAER INTERNATIONAL SA   are dreptul de a decide asupra acceptarii returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse de catre reprezentantii nostri.

·    Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, STAER INTERNATIONAL SA  are dreptul de solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, de a reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

·   In cazul in care CLIENTUL solicita inlocuirea produsului cu unul identic, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

·  In cazul in care Clientul a returnat un produs si solicita inlocuirea, iar STAER INTERNATIONAL SA, nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, aceasta va oferi Clientului contravaloarea produsului sau alt produs in cazul in care Clientul accepta acest lucru.

· Contravaloarea serviciilor suplimentare, incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitate de catre  CLIENT, NU SE RAMBURSEAZA.

·    In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre CLIENT.

·    Renuntarea la cumparare in mod repetat (cel putin doua ori) va putea fi considerata un abuz, iar SOCIETATEA are dreptul sa refuze o noua livrare catre acel CLIENT sau acea adresa.inapoi la Info Utile