Mobila pentru familia ta
RSS

Postari pe blog de la '2016' 'decembrie'

Sfaturi in amenajarea bucatariei

Amenajarea bucatariei tale poate fi o misiune greu de indeplinit. Din acest motiv, STAER iti ofera cateva sugestii in mobilarea corecta a acesteia.

Cu siguranta v-ati intrebat care este modul in care trebuie asezate corpurile pentru a putea beneficia in totalitate de utilitatile prezente in spatiul dvs. In acest sens, am reprezentat mai jos,”triunghiul bucatariei”. Acest triunghi arata “traseul” cel mai des parcurs, mai exact,drumul intre frigider, plita si chiuveta(locul in care petrecem cel mai mult timp ) ! Cele 3 puncte esentiale trebuie sa fie usor de accesat iar drumul catre acestea trebuie sa fie liber si sa nu existe factori care sa incurce activitatea normala din bucatarie.

Bucatarie in forma U Bucatarie in forma L Bucatarie in line dreapta

Alt aspect important este legat de spatiile pentru depozitare . Bucataria,prin natura ei,este un spatiu in care se depoziteaza alimente,vase,ustensile pentru gatit,etc,prin urmare trebuie sa tratam cu mare atentie spatiile pe care le vor ocupa,astfel incat sa avem acces rapid la ceea ce ne intereseaza,iar  produsele sa nu sufere din punct de vedere atmosferic ( umezeaza sau temperatura inalta). In aceasta directie,nu se recomanda deozitarea alimentelor in apropierea surselor de umezeala sau a cuptorului,deasemeni,ustensilele pot fi supuse coroziunii daca incaperea nu este corect ventilata si sunt depozitate in apropierea chiuvetei sau a corpului cu scurgator, unde este de cele mai multe ori o atmosfera umeda.

Iluminatul in bucatarie este la fel de important  ca si celelalte aspecte; aici trebuie sa gandim pragmatic, pentru evitarea oricarui accident. Asa cum avem nevoie de lumina cand citim, avem nevoie, fara doar si poate, si cand gatim. Este important sa vedem alimentele, sa manevram in siguranta ustensilele si sa folosim corect aparatele de gatit, care pot deveni periculoase daca sunt utilizate cu neatentie sau in conditii de iluminare slaba; avand in vedere riscurile, recomandam sa fie montate dispozitive de iluminare suspendate, in locurile in care atentia trebuie sa fie sporita, iar pentru a lucra in siguranta pe blatul de lucru, se pot monta cateva spoturi pe partea inferioara a corpurilor superioare.

Aceste aspecte sunt unele dintre cele mai importante si trebuie sa le aveti in atentie cand planificati sa va amenajati bucataria dorita.

STAER va asteapta oricand cu propuneri de proiecte indraznete !