Mobila pentru familia ta
RSS

Postari pe blog de la '2017' 'aprilie'

Si tu ai casa plina de oaspeti in weekend?

Suntem convinsi ca nu exista casa mai frumoasa decat cea plina de musafiri, mai ales in timpul liber! Ori ca este vorba despre o membrii familiei care se reunesc, ori ca este vorba despre prieteni, este clar ca de cele mai multe ori, intalnirea va avea loc in jurul unei mese, in bucatarie sau in living!

Si pentru ca stim cu totii cat de important este confortul oaspetilor, este necesar sa ne gandim la faptul ca nu vrem sa-i supunem vreunui disconfort, mai ales cand se apropie momentul micului dejun, al pranzului sau al cinei.

Sa intelegem pentru inceput care sunt cele doua criterii importante in baza carora alegem masa si tipul de scaun potrivit.

1. In functie de locul in care le amplasam (bucatarie sau living)

Aici discutam mai ales despre design, mai exact despre armonia pe care trebuie sa o creeze masa impreuna cu scaunele in interiorul camerei. Daca decidem sa amplasam masa in living sau bucatarie, aceasta trebuie sa fie in acord cu nuantele si finisajele existente, astfel incat sa se creeze un tot unitar.

2. In functie de numarul de oaspeti pe care il avem cel mai des

Putem opta pentru o masa fixa, cu o dimensiune mai mica sau mai mare sau pentru o masa mica cu posibilitatea de extindere, deci o masa extensibila care poate fi folosita si pentru un numar redus de persoane, dar si pentru ocaziile in care ne trec pragul mai multi oaspeti.

 

Un lucru pe care trebuie sa il avem in vedere este tipul mesei si forma acesteia. Daca este rotunda sau ovala, spatiul de dedesubt este mult mai mic, de cele mai multe ori, asa ca trebuie sa ne asiguram ca modelele de scaune pot fi puse cu usurinta sub blatul mesei  atunci cand nu le folosim.

 

Un mic pont: Se lasa aproximativ 60 de centimetri pentru fiecare persoana la o masa dreptunghiulara si 75 de centimetri pentru o masa rotunda.